Området

På marker med en spännande historia finns våra olika byggnader. De ligger inbäddade i vacker natur och området är samtidigt centralt beläget nära köpcenter och knappt 5km från Karlstads centrum. Närheten till E 18 gör logistiken enkel för transporter till och från området.

 

Zakrisdal Fastigheter

 

På området finns det gott om parkeringar, närhet till busshållplats och en lunchrestaurang. Området är också inhägnat och bevakat.

 

 

 

Historia

 

På 1940-talet byggdes här en ammunitionsfabrik och historian lever kvar i våra gamla byggnader.

I mars 1941 inleddes produktionen på Zakrisdal. Det pågående andra världskriget gjorde att behovet av ammunition var stort och därför byggdes också den nya fabriken ut med ytterligare två etapper 1944 och 1945. Området växte och blev allt hemligare bakom de stora stängslen. Zakrisdalsverken var som en egen stad i staden med flera fabriksbyggnader och de hade som mest 1 400 anställda och var en av Karlstads största arbetsplatser. På 1950-talet byggdes även stadsdelen Bellevue upp med bostäder för de anställda. På 90-talet var företagets storhetstid över och de dåvarande drygt 500 anställda var tvungna att gå.

Är du intresserad av historia? Besök gärna vårt Sprängtekniska Museum där Nils Örnebring gärna visar tillbakablickar från områdets spännande historia. Museet är öppet på torsdagar mellan 09.00 – 12.00, ring gärna Nils för bokning av tid för visning på övriga tider, 073 – 994 38 64

 

 

 

Bergrum

 

Har du en speciell affärsverksamhet som kräver något utöver det vanliga har vi stora möjligheter i vårt 11 000 kvadratmeter stora bergrum.

 

På 1960-talet användes bergrummet för vissa delar av Zakrisdalsverkens tillverkning på grund av atombombshotet.

 

 

Vi är ett lokalt fastighetsbolag och vi erbjuder en rad olika möjligheter för din affärsverksamhet. Vi har lokaler för kontor, produktion/industri och möjlighet att hyra ytor i bergrum i våra fastigheter.

 

Ring oss på: 054-56 70 00

eller maila: kontakt@zakrisdal.se